Sóskút is ellenáll


Nem sikerült Sóskúton megtartani a tájékoztató annak ellenére, hogy sokan voltak kíváncsiak. Még Érdről és Tárnokról is érkeztek emberek. Ott volt a másik két település polgármestere is.

Szlovénia már meg is vette azt az épületet Sóskúton, ahol a tervezett hazai akkumulátor termelés 30 %-át kitevő selejtes akkumulátorokat szeretnék újra feldolgozni és használhatóvá tenni.

Az önkormányzat által meghirdetett tájékoztató helyszínét a Mi Hazánk feketeruhás „katonái” lepték el, a tájékoztató el is maradt. Sóskút polgármesterét a rendőrség mentette ki.

A szlovén cégnek még engedélye sincs a tevékenységre. Alsózsolca akkor nem engedett a cégnek. Most Sóskút sem akar. Másnap Tárnokon ismételték meg a tájékoztató lehetőségét, ott nyugodtabb HANGULATBAN zajlott a tájékoztató.

Egy felszólaló nyugdíjas férfi arra volt kíváncsi, hogyan fogják szakszerűen működtetni az üzemet, és hogyan fogják megóvni az embereket az akkufeldolgozó káros hatásaitól.

„Kérdezem Orbán Viktort, hogy miért nem Hatvanpusztán építette meg ezeket az akkumulátorgyáraknak nevezett tákolmányokat? Miért akarják ránk sózni?”

Egy tárnoki nő pedig arról beszélt: „Mi két éve küzdünk azért, hogy nyithassunk egy bölcsődét, és minden előírásnak megfeleljünk. Ez az üzem pedig gomba módjára kinő a földből, és engedélyt is kap”.

A Magyar Hang nyomán



  Angolozz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .