Kammerer betartotta ígéretét


Göd polgármestere megtette a feljelentést ismeretlen tettes ellen, a gödi akkumulátorgyár ügyében.

Kammerer Zoltán Göd első embere, a napokban jelezte Facebook oldalán, hogy feljelentést tesz rémhírterjesztés miatt a településen lévő akkugyár tekintetében.

Mint írta, szeretné tudni, hogy honnan származik a gyár működéséről írt szerinte hamis cikk. Átlátszó arról írt cikket, hogy milyen mértékben terhelte Göd levegőjét a Samsung-gyár az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerben elérhető adatok szerint. Állításuk szerint

A légszennyezettségi adatok alapján a Samsung SDI gödi gyára 2019 és 2022 között rendkívül nagy mennyiségű, 88 tonna mérgező hatású oldószert bocsátott ki a levegőbe. De nemcsak ez az egyetlen aggasztó adat, ami a gyár egészség- és környezetkárosító hatására utal. Ugyanis – a SungEel Kft. akku-feldolgozó üzemeihez hasonlóan – a gödi gyárban is a rákkeltő nehézfémek megengedett mennyiségének sokszorosa volt kimutatható, ráadásul a dolgozók mérgező anyagoknak való kitettsége az évek során folyamatosan nőtt. A kormány a munkavédelmi bírságok összegének emelésével előzné meg a veszélyeztetést és a munkahelyi baleseteket.

„Ragaszkodunk az igazsághoz, megvédjük a gödieket!” címmel a következőket írta bejegyzésében.

A városunkban működő Samsung SDI gyár működésével kapcsolatosan több olyan adat és kijelentés jelent meg a sajtóban a napokban, amely joggal nyugtalanít és kelt félelmet a gödiekben. A város vezetőjeként ragaszkodom ahhoz, hogy az ügyben tisztán lássunk és kiderüljön, hogy valóban történt-e környezetszennyezés, vagy rémhírterjesztésről van szó. Mindezekre vonatkozóan a város nevében eljárva feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen. Az ügyészség vizsgálja ki az ügyet, mi az igazságot akarjuk, és megvédjük a gödieket!

De ki is Kammerer Zoltán?

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnok magyar kajakozó, aki 1978. március 10-én született Vácon. Sportpályafutását Gödön kezdte, és 1994-ben, ifjúsági versenyzőként csatlakozott az UTE csapatához. Az 1990-es évek közepétől kezdve versenyzett, és öt nyári olimpián vett részt, ahol három aranyérmet (K-2 500 m: 2000, K-4 1000 m: 2000, 2004) és egy ezüstérmet (K-4 1000 m: 2012) nyert. 2023 május 14-től Göd polgármestere, ki elvben független, de a gyakorlatban a Fidesz támogatását élvezi.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .