Kisiklott egy szerelvény a Vác-Szob vonalon


Egy Nagymaros állomásra bejáró tehervonat 9 kocsija kisiklott, ebből 4 kocsi pedig felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon. A helyszíni vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig – szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között. A Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A kisiklott tartálykocsik üresek, de nincsenek kitisztítva, ezért a MÁV vegyi elhárító csapata és a Katasztrófavédelem szakemberei a megvizsgálják azokat.  A kocsik visszaemeléséhez Szolnokról egy nagy teherbírású vasúti daru fog érkezni Nagymarosra. 

A baleset következétben jelentősen rongálódott a vasúti pálya, pl. jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozatt kár mértéke és a helyreállítás ideje. A műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig eltarthat. A vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés.

Vác-Verőce-Nagymaros -Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain.

A nemzetközi vonatok EuroCity és EuroNight vonatok eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett.

Forgalmi változások itt elérhetők



  Angolozz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .