Bölcsődefejlesztés Szigethalmon


Demográfia és köznevelés Bölcsődei nevelés fejlesztése felhívásra beadott pályázata 419, 99 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (a továbbiakban: HEE) keretén belül valósul meg. A fejlesztés fő célja 2 csoportos Bölcsődefejlesztés Szigethalom Városában.
 A kedvezményezett neve: Szigethalom Város Önkormányzata

 Megvalósítási helyszín: 2315 Szigethalom, Kossuth Lajos u. 10.

 A Támogatás intenzitása: 100 %

 A Projekt tervezett elszámolható összköltsége 419,99 millió Ft.

 Projekt azonosító száma: RRF-1.1.2-21-2022-00040

 A fejlesztés bemutatása: 

A projekt célja 2 csoportos, 28 férőhelyes bölcsőde létrehozása 441 m2 hasznos alapterületű, energiahatékony épület építésével. A bölcsőde energiahatékonyságát tekintve nem terheli a környezetet, valamint olyan innovatív koncepcióval készül, (pl: megújuló energia, környezettudatos műszaki megoldások) ami hosszútávon fenntartható módon teremt modern és környezetbarát környezetet a bölcsődés korúak számára. A településképbe illeszkedő, a település léptékével és méretével arányos, környezetéhez illeszkedő bölcsődei épület kialakítására van szükség. A projekt keretében akadálymentes parkoló, mosdó kiépítése és egyéb, az épület komplex akadálymentesítését szolgáló tevékenységek is megvalósulnak. Kialakításra kerül babakocsitároló, kerékpártároló, valamint 6 db parkolóhely, melyből 1 akadálymentes. Megújuló energiafelhasználás érdekében napelem, hőszivattyú beépítése tervezett.  A bölcsődei szükségleteket figyelembevéve melegítőkonyha kerül kialakításra. A bölcsőde működéséhez szükséges eszközbeszerzés keretein belül minőségi, korszerű eszközökkel lesz felszerelve az intézmény. Kialakításra kerül játszókert udvari játékokkal, ehhez kapcsolódó környezet kialakítása, őshonos növényfajok telepítése valósul meg, mely javítja a terület mikroklímáját, madárbarát növényfajok telepítésével elősegíthető a biodiverzitás, illetve ezáltal kapcsolódva környezetbarát környezeti nevelésben részesülhetnek a kisgyermekek.
A projekt a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (a továbbiakban: HEE) keretén belül valósul meg. A 419,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével, új, energiahatékony bölcsőde építése valósul meg, a 025b klímakódhoz kapcsolódva a tervezett épület elsődleges energiaigénye (PED) legalább 20%-kal alacsonyabb a közel nulla energiaigényű épületekre vonatkozó követelménynél.

  Angolozz.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .