Állami támogatással új óvoda épült Budajenőn


A közösség összefogásának erejéről beszélt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budajenőn, az állami támogatással felépült új óvoda átadásán.

A több mint 400 millió forintos állami támogatással, 662 millió forintból létrejött intézmény avatóünnepségén Soltész Miklós kiemelte, hogy Budajenő történetében, a templomépítést leszámítva nem volt még ekkora építési beruházás.  Hozzátette, mindehhez jó gazdálkodásával, komoly önrésszel járult hozzá a település is.

 



„Gyermekeinknek hiába adunk szép épületet, hiába nyújtjuk nekik a legjobbat”, ha mindemellett nincs ott az érték, a közösség összefogása, akkor mindez mit sem ér – hangoztatta az államtitkár.

 


Soltész Miklós beszélt arról, hogy kétféle gazdálkodással próbálták meg az önkormányzatok teljesíteni az emberek elvárásait: vagy hitelekből próbálták meg finanszírozni a szükséges fejlesztéseket, vagy spóroltak és pályáztak, vállalva, hogy a fejlesztések később valósulnak meg.
A kormány átvállalta az eladósodott települések adósságait és támogatta az adósságot nem vagy csak kismértékben felhalmozó települések fejlesztései terveit, ez történt Budajenőn is – mondta az államtitkár a hat csoport befogadására alkalmas, német nemzetiségi nyelvi oktatást is végző óvodát avatásán.


  Angolozz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .