Hatalmas tűz Szentendrén

Tűz keletkezett Szentendrén, egy Dunakanyar körúti áruház raktárrészében. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

A szentendrei és a fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a lángok oltását, de a helyszínre riasztották a szentendrei, a leányfalui és a szigetmonostori önkéntes tűzoltókat is – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

A tűzoltóknak, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, nyolc vízsugárral sikerült körülhatárolniuk a Dunakanyar körúti áruházban keletkezett tüzet. Az oltásban már 24 egység, 71 tűzoltója vesz részt: 16 járművel, 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó. Az épület körülbelül ezer négyzetméteren ég, a belső része és a tetőszerkezete egyaránt. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem mobil laborja is.

A Dunakanyar körúti áruház raktárában keletkezett tűz továbbterjedt, s már körülbelül ezer négyzetméteren ég az épület belső része és a tetőszerkezete. A tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, nagy erőkkel oltják a lángokat, hat település csaknem húsz egységét riasztották a helyszínre. A rajok emellett próbálják megakadályozni a lángok továbbterjedését a környező épületekre. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem mobil laborja is.

Címlap Olvasói fotó: Takács Márton / Telex