Szerenádok Szentendrén

Szerenádok Szentendrén

A Szentendrei Kulturális Központ szerenáddal lepi meg a várost. Kultszerenád néven szombatonként 17 órakor egy-egy lakóközösségnek szervez rövid élőzenei koncertet, megköszönve a lakosoknak, hogy otthon maradnak, és támogatva a szentendrei művészeket.
A március eleji védelmi intézkedések és rendelkezés miatt Szentendrén is bizonytalan időre bezártak a kulturális intézmények. A Szentendrei Kulturális Központ fesztiválok, koncertek, színházi előadások szervezésével biztosít egész évben kulturális élményt a városnak. A veszélyhelyzet idején az intézmény is átváltott az online tartalomszolgáltatásra.
A rövid, élő koncert szervezésének ötlete abból ered, hogy az elmúlt hetekben az online tér lett a kulturális élményszerzés egyetlen forrása. Azok viszont, akik nincsenek jelen a világhálón – nem részesülnek ebben a lehetőségben – még inkább megérzik a bezártságot. A Kultszerenád valós térben zajló koncertjei kapcsolatot teremtenek a lakókkal, minőségi élményt nyújtanak. A Kulturális Központ azt reméli, a szerenád szombatra szervezésével azok is részesülhetnek az élményben, akik hétköznap eljárnak otthonról dolgozni.
Két héttel ezelőtt Szczuka Panka jazz énekes sanzonokkal, jazz „örökzöldekkel” lepte meg a közönséget a Vasvári lakótelepen. Április 25-én, szombaton a Sillage de Piaf zenekar (Orbán Bori- ének, Makk András – gitár) swinggel szórakoztatta a Püspökmajor lakótelepen élőket, két helyszínen.
A listán még sok előadó szerepel, az intézmény folyamatosan biztosítja a szombati szerenádokat. A koncertek helyszínéül pedig a szentendrei lakótelepek, lakóparkok szolgálnak. A szervezők a közelgő ünnepeket is számításba véve tematikát is biztosítanak, így lesz anyák-, illetve gyereknapi szerenád is.
A szerenádokat a Szentendrei Kulturális Központ élőben közvetíti. A koncertről készült videó pedig látható a youtube csatornáján.
A Kultszerenádok szigorúan az egészségügyi óvintézkedések betartásával zajlanak.
A szervezők kérik az érdeklődőket, maradjanak lakásukban, és a koncertet az ablakból, erkélyről nézzék, és hallgassák!

Érdekel minket az ön véleménye is

Comments are closed.