Budafoki Dohnányi Zenekar Zeneakadémián

Koncertek, nyilvános próba és kötetlen beszélgetés is várja a közönséget a Budafoki Dohnányi Zenekar BDZ-napján vasárnap a budapesti Zeneakadémián.

    A BDZ-nap hagyományosan a Megérthető zene című ismeretterjesztő koncerttel kezdődik karmesteri magyarázattal.     A 11 órakor kezdődő hangversenyen Handel Messiásának Passió részét hallgathatja meg a közönség a zenekar és állandó partnere, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság tolmácsolásában.  

A BDZoo Faktor – Állati tehetségkutató családi koncerten 15 órától Saint-Saens Állatok farsangja című műve szólal meg, de felcsendülnek zenei részletek Rimszkij-Korszakov Dongó, John Williams Jurassic Park és Dan Brown Wild Symphony szerzeményéből is.     

Délután ingyenes műhelybeszélgetésre invitál a BDZ, amelyen Hollerung Gábor, a BDZ ügyvezető zeneigazgatója és Gyöngyösi Levente, a BDZ rezidens zeneszerzője beszélget egymással és a közönséggel.    

 Ezt követően a BDZ ütősei „versenyre kelnek” a híres magyar ütőegyüttesekkel. A változatos, izgalmas és vérpezsdítő koncerten hallható lesz reneszánsz zene két marimbán, Bach és Debussy ütőhangszereken, Joplin seprűs dobon és sok izgalmas, áthangszerelt remekmű.   

  A nap végén két letisztult, negyven év különbséggel született zenemű hallható: Mendelssohn I. szimfónája és Mozart Linzi szimfóniája (KV 425) hangzik el Hollerung Gábor vezényletével. Az esti nagykoncerten közreműködik Megyesi Schwartz Lúcia alt, Szerekován János tenor, Cser Krisztián basszus és a Budafoki Dohnányi Zenekar.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .