,,Széttéplek!” – gyerekek fenyegettek meg egy nőt, a polgármester közbelépett (Videó)

A Gyár utcai lakók azzal keresték fel Gyuricza Lászlót, Kerepes polgármesterét, hogy beszólogatnak nekik a gyerekek az utca alsó részén. A polgármester személyesen beszélt a helyi szülőkkel.

A lakók szerint idén tavasszal kezdődtek a bajok, amikor néhány gyermek a kerepesi Gyár utca alsó részén zaklatni, vegzálni kezdte az arra járókat és kavicsokkal dobálta őket. A helyzet olyan rosszra fordult, hogy egy helyi lakos már névtelen posztban kért segítséget az egyik Facebook csoportban. A poszt hatására két polgárőr is felajánlotta segítségét, akik ismertek néhány gyereket az iskola melletti szolgálat miatt. Az egyik polgárőr egy alkalommal hazakísérte a lakót, hogy megmutassa a gyerekeknek, hogy barátja és segítője a közösségnek. Ezzel a lépéssel sikerült egy időre megszüntetni a konfliktusokat, de rövid idő múltán azok újból kezdődtek. Az úton sétáló nőt az egyik reggel szidalmazták a gyerekek, majd amikor figyelmeztette a kisfiút, hogy rendőrt hív, azzal fenyegette, hogy utána fog menni és „széttépi”.

Komplex felzárkóztató program indult 
Országos szinten is jelentős akciósorozatot hirdetett Gyuricza László, Kerepes polgármestere a településen a Gyár utcában. A rendteremtés azzal kezdődött, hogy a polgármester új térfigyelő kamerákat helyezett ki, valamint ezzel párhuzamosan nagytakarítást rendelt el a közterületeken, mert ott landolt a budapesti lomtalanítások maradéka. A képviselő testület eközben új rendeletet fogadott el, ami megtiltotta, hogy a portán belül is szemetet halmozzanak fel a lakók. Aztán elkezdődtek a személyes terepbejárások, szemléletformáló beszélgetések a lakókkal. A hatóságokat és a szolgáltatókat is bevonta a polgármester a rendteremtésbe, akik először figyelmeztették a lakókat a közösségi együttélési szabályokra. Ezután bevonták az állatvédőket is, akik amellett, hogy megmagyarázták a lakóknak, miért fontos, hogy chippel lássák el és oltassák be a kutyákat, azokat a kutyákat ki is mentették, amiknek nem volt gazdája. A polgármester és a bevont szervezetek együtt jelentős változásokat értek el.

A gyereknevelésre is figyelnek 
A polgármesterhez eljutott információk miatt a legutóbbi bejáráson – amiről Gyuricza László facebook-oldalán  meg – kiemelten a gyerekek helyes viselkedése volt a fő téma. Az akción érezhető volt a változás. A szemét szinte teljesen eltűnt a telkekről, rend és tisztaság van az utcában. Már csak 3 helyen talált a hatóság illegálisan felhalmozott hulladékot, ami a korábbiakhoz képest hatalmas eredmény. A polgármester és a családsegítő munkatársai pedig elbeszélgettek a helyiekkel, akik megígérték, hogy nagyobb odafigyeléssel fogják nevelni gyermekeiket. A javuló körülményeknek a helyiek is örülnek, hiszen szerintük is jobb rendezett körülmények között lakni. A polgármester elmondta:

,,Konstruktív megbeszélést folytattam a helyiekkel. Elmondtam nekik, hogy aki nem képes a gyermekét úgy megnevelni, hogy az ne fenyegessen, szidalmazzon másokat, az nem alkalmas a gyermeknevelésre. Ott már be kell avatkozni a hatóságoknak. Mivel én is apa vagyok, tudom, hogy egy alapos beszélgetéssel milyen szép változásokat tud egy szülő elérni a gyerekénél. Ezt javasoltam a helyieknek is, akik nyitottak voltak a tanácsaimra. Bízom benne hogy a komplex rendteremtésünk hatására ebben is pozitív változásokat fogunk tapasztalni.”

Az esetről készült videó:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .