Tonnaszám hordták be a Cannabiszt


A Pest megyei rablási detektívek kábítószer-kereskedelem elleni küzdelme újabb felvonáshoz érkezett.

Szakmájukba vágó bűncselekmények felderítésével kezdődött az évekkel ezelőtti munka. A „kötözős” rablássorozat tettesei utáni hajsza eredményeiről korábban több alkalommal a rendőrség beszámolt .

A profiltiszta nyomozás közben beesett információk azonban egy idő után más bűnös tevékenységre is rávilágítottak. A bűnözői körhöz több ponton kábítószer-kereskedelem is társítható volt. Az ésszerűség azt diktálta, ha a Pest megyei rablási nyomozók már egyébként is nyakig benne voltak, kiegészítették eredeti arculatukat az illegális szer adásvételének felgöngyölítésével.

A bűnszervezetről kiderítették, tagjai alapvetően magyar állampolgárok, kiegészülve moldáv és román emberekkel. A drogot két spanyolországi ültetvényen, egy Albox melletti haciendához tartozó területen, illetve egy, a település külterületén önállóan elterülő földön gondozták. Évente egyszer szüreteltek, a 200 kilós szállítmányt Németországba és Magyarországra utaztatták. A hozam 1 tonnára növelése érdekében 6-800 tő telepítését tervezték, az új földterületet már megvásárolták.

A rajtaütések egy 2020. júliusi, az M7 autópályán megakasztott szállítmánnyal kezdődtek

A határaikat nem feszegető, hanem átlépő Pest megyei nyomozók a cannabisz ültetvények felszámolása érdekében a helyszín behatárolása és a spanyol kollégákkal folytatott zökkenőmentes kapcsolattartás után döntöttek a rajtaütésekről. A Pest megyei detektívek itthon , a spanyolok a festői Andalúziában álló haciendán realizáltak.

A Guardia Civil kommandósai lerohanták az első ránézésre erődítményre hasonlító farmot, ahol a közel futballpályányi méretű üvegházakban megtalálták a sietve eltüntetett ültetvény maradványait, a termelői infrastruktúrát, valamint a szárítóban szállításra előkészített és bezsákolt marihuánát. A 40 kg drogot lefoglalták, az európai elfogatóparancs alapján körözött három magyar és egy román állampolgárt elfogták, kiadatási letartóztatásba kerültek.

Egyikük 2021. október 26-án került rendőri kísérettel magyar földre, társa, egy 39 éves román állampolgár 2021. december 9-én este találkozott jövendőbeli kihallgatóival. Az azóta letartóztatott férfit kihallgatták, vallomást nem tett, kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják.

A Pest megyei rablási detektívek számára továbbra sincs láblógatás, akad még el-, és lefoglalni való. A felderítés folytatódik, a jelenleg kiadatásukra váró tettesek hazahozatala mellett a drogkereskedelemmel összefüggésbe hozható három, még szökésben férfi felkutatása és elfogása, az összegyűjtött információk elemzése, értékelése, a gyanút megalapozó bizonyítékok beszerzése.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is minden erőforrásukat igénybe véve kutat a képen látható szökevények után.

                                 

Aki tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámát, vagy a 112 segélyhívót!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .