Hajóval és busszal, míg nincs vonat


Szob és Nagymaros között buszokkal és hajóval pótolják a vonatokat

Nagymaros és Szob között folyamatosan dolgoznak a múlt heti esőzések során károsodott pályaszakasz helyreállításán. A vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra, egyelőre csak egy vágányon. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény szakaszon, valamint vonatpótló hajójárat is közlekedik Nagymaros és Zebegény között.

Dömösi átkelés megállóhelynél az omlások során kb. 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára. Mára megtisztították a kövektől, sártömegtől a hegytől távolabbi vágányt, hogy azon közlekedhessenek azok a munkagépek, szerelvények, amelyekkel a görgetegfogó támfal mögül kitermelhetik a hordalékot. A kanalas kotrógépek szabad mozgása céljából ma elkezdték a felsővezeték visszabontását, így holnap már a támfal mögötti terület kitisztításával folytatódhat a munka. Az omlások következtében keletkezett károsodások helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe, a személyszállító vonatok közlekedése várhatóan július második hetében indulhat újra az egyik vágányon.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .