Elütötte, majd tovább hajtott

A fiatal sofőr állítása szerint nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost Cegléden. A helyszínt elhagyta, a rendőrök -utasával együtt- felelősségre vonták.

Megállás és segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt egy autós és utasa 2023. március 27-én Cegléd belvárosában, ahol egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy helybéli asszonyt. A nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A rendőrök a helyszínen és környékén hasznos adatokat gyűjtöttek be, még aznap belőtték kiket kell keresniük, nem sokkal később a kihallgatóban faggatták őket.

A járművet vezető 18 éves férfi elismerte felelősségét, tettét azzal próbálta magyarázni, hogy szélvédője párás volt, éppen csak egy tenyérnyi lyukon látott ki, ráadásul az autóban -ha nem is bömbölve-, de zene szólt. Védekezett, ha észre vette volna, hogy elgázolt valakit, megállt volna segíteni. Hangsúlyozta ezt mellette ülő társa is.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyáregyházi illetőségű P. Bence ellen közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása, utasa, egy 23 éves pilisi férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .