Spekulatív ingatlanok

Budapesten és környékén 14 ezer négyzetméterrel nőtt a spekulatív ingatlanállomány

A harmadik negyedévben 14,2 ezer négyzetméterrel – az East Gate Business Park Fót és a Login Business Park Dunakeszi átadásával – bővült a budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ingatlanállománya – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma az MTI-vel szerdán.

    Kiemelték: a negyedév végén a teljes modern ipari-logisztikai állomány 2 millió 567 ezer négyzetmétert tett ki.  
    Összesen 89,7 ezer négyzetméter ipari-logisztikai terület állt üresen augusztus végén, és három épületben volt elérhető 5000 négyzetméternél nagyobb szabad terület.  


    A harmadik negyedévben a teljes bérlői kereslet 143,5 ezer négyzetmétert tett ki, ami 19 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakában regisztrált volumenhez képest.
     A keresletet a hosszabbítások dominálták 54 százalékos részaránnyal; az előbérletek a kereslet 26 százalékát, míg az új szerződések ennek a 17 százalékát adták. A teljes negyedéves kereslet fennmaradó 3 százalékát a bővülések tették ki.

Szponzorált tartalom

MegveszLAK Megyei RSS Válogatás a megveszLAK legfrissebb Pest megyei ingatlan hirdetéseiből

  • Eladó ház Veresegyház, 139 000 000 HUF
    on 2024.04.19. at 11:34

    Varázslatos otthon Veresegyház egyik legbájosabb részén!Ez az elegáns ikerház a kényelem, a stílus és a fenntarthatóság tökéletes ötvözete.Kiemelkedő Tulajdonságok:- Kivételes kert: Remek lehetőségeket nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Játszótér, kiépített sütöge…


    Az üresedési ráta 2021 harmadik negyedévének végén 3,5 százalékon állt, ami 0,5 százalékponttal alacsonyabb az előző negyedévben mért értéknél és 0,2 százalékponttal magasabb egy évvel korábban mért értéknél – tájékoztatott az egyeztető fórum.
    A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma tagjai a CBRE, Colliers, a Cushman & Wakefield, az ESTON International, a JLL és a Robertson Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .