Spekulatív ingatlanok

Budapesten és környékén 14 ezer négyzetméterrel nőtt a spekulatív ingatlanállomány


A harmadik negyedévben 14,2 ezer négyzetméterrel – az East Gate Business Park Fót és a Login Business Park Dunakeszi átadásával – bővült a budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ingatlanállománya – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma az MTI-vel szerdán.

    Kiemelték: a negyedév végén a teljes modern ipari-logisztikai állomány 2 millió 567 ezer négyzetmétert tett ki.  
    Összesen 89,7 ezer négyzetméter ipari-logisztikai terület állt üresen augusztus végén, és három épületben volt elérhető 5000 négyzetméternél nagyobb szabad terület.  


    A harmadik negyedévben a teljes bérlői kereslet 143,5 ezer négyzetmétert tett ki, ami 19 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakában regisztrált volumenhez képest.
     A keresletet a hosszabbítások dominálták 54 százalékos részaránnyal; az előbérletek a kereslet 26 százalékát, míg az új szerződések ennek a 17 százalékát adták. A teljes negyedéves kereslet fennmaradó 3 százalékát a bővülések tették ki.

Szponzorált tartalom

MegveszLAK Megyei RSS Válogatás a megveszLAK legfrissebb Pest megyei ingatlan hirdetéseiből

  • Eladó telek Szigetszentmiklós, 28 900 000 HUF
    on 2024.06.18. at 00:14

    Szigetszentmiklós Boglya utcáról nyíló aszfaltos utcában belterületi, kivett, beépítetlen, enyhén lejtős, természet közeli, csendes, 701 m2-es, Lke-7 besorolású, építési telek, rajta bontandó faházzal eladó.Beépítés módja: oldalhatáros. a telek szélessége: 22 m.Beépíthetősége: 30%A te…


    Az üresedési ráta 2021 harmadik negyedévének végén 3,5 százalékon állt, ami 0,5 százalékponttal alacsonyabb az előző negyedévben mért értéknél és 0,2 százalékponttal magasabb egy évvel korábban mért értéknél – tájékoztatott az egyeztető fórum.
    A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma tagjai a CBRE, Colliers, a Cushman & Wakefield, az ESTON International, a JLL és a Robertson Hungary.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .