2022. szeptemberében indítja első osztályait a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium

Az eredeti terveknek megfelelően, már a jövő tanévre is várja 8. osztályos tanulók jelentkezését a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT).

Az intézménybe középiskolai felvételi eljárás keretében lehet hamarosan jelentkezni. A jelentkezés feltételeiről október 20-ig bővebb tájékoztatást az iskola honlapján lehet majd olvasni. A felvételi eljárás menetéről az általános iskolák nyújtanak tájékoztatást. Az első évben egy technikumi és egy gimnáziumi osztály indul majd.

Októberben megkezdődik a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése. A nagyszabású beruházást alapos tervezés előzte meg, melyben vezető építészeti, pedagógiai, digitalizációs és fenntarthatósági szakemberek dolgoztak szorosan azért, hogy egy valóban kiemelkedő 21. századi iskolaépület születhessen meg.

A teljes kivitelezés 2022. decemberében fog majd csak teljesen befejeződni, de tekintettel a helyben felmért igényekre a fenntartó fontosnak tartja, hogy az első osztályok már 2022. szeptemberében elindulhassanak. Így mindössze csak egy félévre, 2022. szeptemberétől a frissen felújításra kerülő bicskei Vajda János Technikum épülete fog otthont adni a BIT-nek. A modern oktatási környezet így az első félévben is biztosított lesz, ahogy a kiemelkedő színvonalú oktatás is, mivel az átmeneti helyszínen is már a BIT tanárai várják majd a beiratkozó diákokat. Az első félévet követően a BIT hazatér Biatorbágyra az új épületbe.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium mindent meg fog tenni, hogy az átmeneti időszakban segítse a diákokat az iskolába jutásban, illetve a tanrendet is a közösségi közlekedéshez igazítja majd.   

A két induló osztály közül az egyik pénzügy-számvitel technikumi, a másik gimnáziumi osztály lesz, míg a 2023-24 tanévtől kezdődően további technikumi osztályok is indulnak majd, a pénzügy-számvitel mellett logisztikai és informatikai területen.

Az iskolával, illetve felvételivel kapcsolatban a fenntartó, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány folyamatos tájékoztatást nyújt a www.bit-edu.hu oldalon.

További információ: Varga Zita Hella, vzh@salt.hu, +36 20 211 1558

Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium honlapja: www.bit-edu.hu,
facebook oldala: https://www.facebook.com/biteduhu.

  Nagy lángokkal ég a Silvanus hotel - videóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .