Irodai munka a járvány után 2. rész

Szponzorált tartalom

Irodai munka a járvány után – ahogy egy négyszeres Szerethető Munkahely díjas cég People and Strategy igazgatója látja 2. rész

Mit jelent az egészséges iroda?

Vajon mi az, ami vonzóvá tudja tenni az irodai munkát az otthoni munkavégzéssel szemben? Mit jelent az egészséges irodai környezet?  Mindezekről Bíró Ágotát, a négyszeres Szerethető munkahely díjat elnyerő Emarsys Technologies Kft People and Strategy igazgatóját kérdeztük.

Az egészséges munkakörnyezet kialakítását mi is nagyon fontosnak gondoljuk. Az ablakaink hatalmasak, így természetes fénnyel bőven el van látva minden munkaállomás. Emellett a terek kialakításával, a bútorok megválasztásával a dinamikus munkavégzést szeretnénk ösztönözni. Aki az elmélyülést igénylő feladathoz csendre és nyugalomra vágyik, elvonulhat akár a hangtompító anyagokkal bevont szobába, vagy egyéb zajoktól mentes terekbe. Még a padlószőnyegeink is hangelnyelősek. A közös gondolkodáshoz is vannak eszközeink és tereink: a vezetéknélküli képernyőmegosztás, az agilis szertartásokhoz elengedhetetlen post-itekkel felszerelt tárgyalók (pl az üvegfalakra is írnak/post-itelnek.) mind-mind megkönnyítik a csapatmunkát. A többfunkciós közösségi térként funkcionáló 80 fős auditórium az iroda lelke is egyben, ami szimbolizálja, hogy szocializálódni és szakmailag fejlődni is profi körülmények között tudunk. A munkaterületeken rendszerint ingerszegényebb színvilággal vannak a dolgozók körülvéve, a közösségi részeken pedig megindul a színkavalkád. A konyhák, teraszok, egyéb közösségi terek kényelmes ülőbútorokkal és babzsákokkal ellátottak. A munkaállomások székei ergonomikus kialakításúak, több irányban állíthatók. Az iroda több pontján elhelyeztünk álló munkavégzésre is alkalmas, igény szerint állítható magasságú asztalokat.  A különböző munkaterületeken dolgozók találkozását elősegítjük azáltal, hogy nem minden szolgáltatást biztosítunk minden szinten; ezzel ösztönözzük a munkatársakat, hogy rövidebb időkre szakítsák meg néha a munkát.

Nem esett szó még az egészséges táplálkozásról és a mozgás, sport fontosságáról. Ezeket mivel támogatja az Emarsys?

Emeletenként kihelyeztünk hideg, meleg, buborékos szűrt vizet adó automatákat, valamint szendvicseket, zöldségeket, gyümölcsöket. Az ételekhez feltüntetjük az allergén összetevőket, az ételérzékenyekre gondolva pedig a választékban van laktózmentes tej, rizstej, müzli szelet és tápiókapuding. A rendezvényeinken mindig figyelünk arra, hogy a vegetáriánusok és ételallergiások számára legyen ételopció. A mozgást fontosnak tartjuk, sőt mondhatjuk, hogy „sportos” cég vagyunk. Az irodán belül van egy kis tornaterem, ahol bordásfal, ping-pong asztal található, igény szerint szervezünk jógaórákat, és asztalitenisz edzést. A snookball például kifejezetten alkalmas arra, hogy játék közben kisebb létszámú megbeszéléseket tartsunk. Rendszeresek háziversenyeink (ping-pong, darts, csocsó) és az iroda melletti iskolában heti egyszer béreltünk tornatermet kosarazási, röplabda, foci lehetőséggel. A kerékpárral való munkába járást céges Bubi kártyával ösztönözzük és kibővített kerékpártárolónk is van. Mindemellett időnként szervezünk családi napot sportolási lehetőséggel, és benevezünk futóversenyekre (Ultrabalaton, Mikulás futás, stb.).

Előfordulhat, hogy egy zárkózott típusú új belépő elsőre idegenkedik az Emarsysnál tapasztalt élénk közösségi élettől, közös sportolástól.  Mit tesznek annak érdekében, hogy az új munkatárs beilleszkedését segítsék?

Nálunk már a kiválasztásnál fontos szempont, hogy az új munkatárs személyisége is illeszkedjen a csapatba. Ezért a felvételi folyamatba azokat a munkatársakat is bevonjuk, akik együtt fognak a leendő új kollégával dolgozni. Ők nem csak a felvételi interjúkon vesznek részt, de munka közben is megismerhetik a jelölteket. A számukra adott házi feladat értékelésével képet kaphatna a jelöltek szakmai felkészültségéről, a próbanapokon pedig a személyiségükről szerezhetnek benyomást. A próbanapok egyébként a jelölteknek is nagyon hasznosak, mert ekkor megismerhetik a csapatot, ráláthatnak a munkamódszerekre, eldönthetik, hogy szeretnének-e ebben a légkörben dolgozni. Nálunk a humorérzék, a vidámság, a csapatban való gondolkodás épp oly fontos kiválasztási szempontok, mint a szakmai tudás.

  Angolozz.hu
További híreink