Még mindig eladó a Magyar Versailles

Még mindig eladó a Magyar Versailles

Szponzorált tartalom

Még mindig eladó a Magyar Versailles. Ennyi az ára most

Évek óta keresi az új tulajdonosát a Magyar Versailles-ként emlegetett Prónay-Patay kastély, de egyelőre még mindig sikertelenül, pedig nagyon jó helyen van és szuper az állapota is. Ráadásul a többi eladó kastéllyal ellentétben ennek a kastélynak minden része megnézhető.

Prónay-Patay kastély

Hol található a kastély?

Acsa község Pest és Nógrád megye határán fekszik Budapesttől északkeleti irányba. A kastély az Acsaújlaknak nevezett településrészen található a Vác felé vezető országúttól északra.

Ez az egyetlen kastély Budapest 50 km-es vonzáskörzetében, ahonnan egyaránt maximum 50 perc alatt elérhető Budapest belvárosa, a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér, a Gödöllői Sissy kastély, Hollókő és a Dunakanyar is.

Mennyi az annyi és mit adnak ezért?

A kastélyt kereken 9 millió euróért kínálják, ami a mostani magasabb árfolyamnak köszönhetően 3,25 milliárd forint körüli összeget jelent. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen állapotban van és milyen elképesztő luxust kínál, akkor ez az ár nem is rossz.

A Versailles-i kastély hangulatát-pompáját idéző, 3133 nm-es, 13 hálószobás, 2 fogadótermes, 7 fürdőszobás csodaszép kastély az egyetlen „zöld” kastély Magyarországon ugyanis a parkban található 50kW-os napelem farm teljes egészében biztosítja az áramellátását. A kastély 13,2 hektáros gyönyörű birtokon áll.

2012-ben Herrer Y Ceasar Ybl-díjas építész tervei alapján magas minőségben, kényelmi, funkcionális és biztonsági szempontok figyelembevételével felújították. A mesés lakosztályok egyedi márványkandallókkal rendelkeznek. A különleges freskók, a kézzel szőtt selyemhernyó falikárpitok Versailles hangulatát idézik.

Az épület alatt található pince, amelynek nagy része borozó, rusztikus terméskő burkolattal, szőlőlevelekkel és fürtökkel díszített kovácsoltvas ajtókkal, ólomüveg freskókkal díszített világító ablakokkal.

A kastély rengeteg extrával rendelkezik, mint pl. a páncél- és fegyverszoba, belső úszómedence, szauna, 8 személyes gőzkabin, jakuzzi kint és bent is, külső medence valamint konditerem.

A kastélyparkban 8 boxos barokk stílusú versenyló istálló, őrközpont, kutyakennel, cottage, lófuttató, nagyvadas vadászterület, horgásztó, valamint helikopter fogadására alkalmas leszálló pálya is található. A területen átfolyó természetes patak vizét gyűjti össze a parkban található nagyméretű tó, tündéri szigettel a közepén.

A kastély rövid története

A kastélyt a régi Acsai kastély mintájára 1907-1910 között építtette a magyarországi evangélikus egyház akkori egyetemes felügyelője, báró Prónay Dezső a lánya és újdonsült veje, Patay István vármegyei főispán számára.

Az ötvenes években az épület termelőszövetkezeti központként működött, majd 1986-ban kastélyszállóként nyitották meg a nagyközönség előtt.

A birtok 2011-ben magántulajdonba került, 2012- 2016 között kreatív alkotóközpontként funkcionált (itt készültek Kiszel Tünde egyik falinaptárának a képei is). 2017-től privát kastélyként működik. Jelenleg bárki számára szabadon látogatható.

A képek önmagukért beszélnek

És egy videó ráadásnak

A hirdetés itt érhető el.

Rengeteg izgalmas ingatlan

Ha szereted az ilyen kastélyokat, akkor. itt van például ez a gyönyörűen felújított Esterházy vadászkastély, vagy a Liszkay borkúria, vagy a top 10 milliárdosoknak eladó ingatlan Magyarországon.

A celebek szuper ingatlanjai rendszeresen feltűnnek az ingatlanpiacon. Ott van pl. Madonna elképesztő kúriájaTravolta 20 szobás rezidenciája amit 5 millió dollárért árul, vagy Britney Spears hírhedt kastélya ami 6,1 millió dollárért kelt el újra, vagy Kevin James új óceánparti kúriája, vagy Stallone új kúriája amit megvett, de az a 110 milliós kúria se kutya, amit Stallone árul, vagy Robin Williams háza, vagy Matt Damon 21 milliós zen-kúriája.

Ha szereted az egyedi ingatlanokat, akkor tuti tetszeni fog ez a szuper, egyedi festésű földalatti ház, vagy ez a házzá alakított rakétasiló, vagy az Avalon Szelleme is, amiben vízesés és még búváralagutak is vannak.

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Természetesen eladó nyaralókat és eladó telkeket is találsz, ha éppen arra van szükséged. Ha pedig eladásban is gondolkozol akkor magánszemélyként ingyenesen feladhatod az ingatlan hirdetésed akár 20 fotóval.

Forrás

Érdekel minket az ön véleménye is

Comments are closed.