Árverez a BÁV

Másodszor rendez nagyszabású online árverést a BÁV: május 5-én ékszerekre, műtárgyakra és festményekre lehet licitálni.

A BÁV tájékoztatása szerint a májusi aukción 277 téltelt árvereznek el, a Tiffany-nyakéktől a modern Zsolnay-vázáig változatos tárgyakat kínálva az érdeklődőknek.    
    Az ékszerek közül a Tiffany & Co. egyik leghíresebb tervezője, a nemrég elhunyt Elsa Peretti letisztult arany nyakláncára 100 ezer forintról indul a licitálás, egy 2,44 karátos briliánssal ékített szolitergyűrű kikiáltási ára 440 ezer forint.

Hirdetés

Pest megyében is!


    A műtárgykollekcióból egy firenzei rokokó kaviártartóra, és egy spanyol fagylaltkehely-készletre hívja fel a figyelmet a BÁV. Mint írják, az utóbbi években a retro kerámiákat nagy érdeklődés övezi a műtárgypiacon. Az aukción az alacsonyabb árfekvésű, de neves készítők alkotásai, egyebek mellett Gádor István, Gorka Géza és lánya, Gorka Lívia munkái szerepelnek. Több Zsolnay-kerámiát is elárvereznek, közülük egy díszváza, amely Andrási Edina tervei alapján készült, a Zsolnay-gyár jövőjébe enged bepillantást.  

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb Pest megyei ingatlan hirdetéseiből

  • Eladó ház Szigetszentmiklós, 75 000 000 HUF
    on 2024.03.28. at 13:38

    ***Csok plusz-ra alkalmas családi ház szigetszentmiklóson!!!***Eladó Szigetszentmiklós kertvárosi részén a Bucka-tó közelében, csendes, rendezett utcában egy 2003-ban épült kiváló állapotú 117 m2-es ikerház.A ház 30-as Porotherm téglából épült, Bramac tetőcseréppel fedett és hőszigete…

  • Eladó ház Göd, 175 000 000 HUF
    on 2024.03.28. at 13:38

    Kivételes lehetőség! Gödön, Pest megyében kínálunk eladásra egy egyedi építészeti stílusban épült polgári kis villát. Göd a Dunakanyar Kapuja a budapesti agglomerációban található. Az m2.-Es autópályán negyed órás autóút Budapest, de sűrű vonat és busz közlekedés is biztosított. Felsőgöd egyik le…


    A festménykínálatból Spányik Kornél Vasárnap délután című olajfestményét és Nádler István Firenze című akvarelljét emeli ki a tájékoztató. Utóbbit, 1,2 millió forintos kikiáltási árral befektetők számára ajánlják.  
    A tájékoztató szerint a legnagyobb hazai és nemzetközi aukciósházak sorra vezették be az online árverés lehetőségét. A BÁV is a múlt évben váltott online árverésekre. Az aukciósház megbízásából készített felmérésből kiderül, hogy érdemes értékesíteni az online térben, mivel a magyarok kilencven százaléka bízik az online vásárlásban, és sokan arra is nyitottak, hogy ékszert, órát, festményt vagy bútort vegyenek az interneten.


    Tavaly a magyar háztartások háromnegyede rendelt valamit az interneten. Kicsit több mint 50 százalékuk leginkább csak kisebb értékű tárgyakat, 100 ezer forint feletti árucikket pedig a megkérdezettek 21 százaléka vásárolt. A nagyobb értékű cikkek online vásárlása leginkább a magasabb jövedelmű, diplomás és az 50-69 éves korcsoportra volt jellemző. A válaszadók 8 százaléka tervezi biztosan, hogy festményt, műtárgyat vagy ékszert fog vásárolni ebben az évben, körükben különösen nagyot erősödött a bizalom az online vásárlással szemben.

    A válaszadóknak, ha lehetőségük lenne szabadon elkölteni 500 ezer forintot, legszívesebben online, leginkább bútort, aztán ékszert és órát vásárolnának. A megkérdezettek 29 százaléka szívesen megnézné a kiválasztott tárgyat személyesen, mielőtt megrendeli, és nagyjából ugyanennyien csak ismert, szakértő cégtől vásárolnának.

További híreink

  Eloltották a lángokat