Árverez a BÁV

Árverez a BÁV

Másodszor rendez nagyszabású online árverést a BÁV: május 5-én ékszerekre, műtárgyakra és festményekre lehet licitálni.

A BÁV tájékoztatása szerint a májusi aukción 277 téltelt árvereznek el, a Tiffany-nyakéktől a modern Zsolnay-vázáig változatos tárgyakat kínálva az érdeklődőknek.    
    Az ékszerek közül a Tiffany & Co. egyik leghíresebb tervezője, a nemrég elhunyt Elsa Peretti letisztult arany nyakláncára 100 ezer forintról indul a licitálás, egy 2,44 karátos briliánssal ékített szolitergyűrű kikiáltási ára 440 ezer forint.

Hirdetés

Pest megyében is!


    A műtárgykollekcióból egy firenzei rokokó kaviártartóra, és egy spanyol fagylaltkehely-készletre hívja fel a figyelmet a BÁV. Mint írják, az utóbbi években a retro kerámiákat nagy érdeklődés övezi a műtárgypiacon. Az aukción az alacsonyabb árfekvésű, de neves készítők alkotásai, egyebek mellett Gádor István, Gorka Géza és lánya, Gorka Lívia munkái szerepelnek. Több Zsolnay-kerámiát is elárvereznek, közülük egy díszváza, amely Andrási Edina tervei alapján készült, a Zsolnay-gyár jövőjébe enged bepillantást.  

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb Pest megyei ingatlan hirdetéseiből

  • Eladó ház Érd, 31 000 000 Ft
    on 2021.10.16. at 18:04

    Eladó Érd Postástelep csendes és nyugodt környékén egy 932 nm-es telken fekvő másfél szobás lakóház. Az ingatlan pár perc sétára van a forgalmas Lőcsei úttól, melyen egyik irányban az M7-es, másik irányban az M6-os és M0-ás autópálya autóval pár perc alatt elérhető. A ház az új tulajdonos döntése…

  • Eladó lakás Szigetszentmiklós, 30 500 000 Ft
    on 2021.10.16. at 18:04

    Eladó Szigetszentmiklós Lakihegy részén, zárt lakóparkban egy négyszintes, téglaépítésű társasház első emeleti 35 m2-es lakása. Az ablakok redőnnyel és szúnyoghálóval felszereltek. A lakás teljes berendezése és a lakáshoz tartozó 18 m2-es garázs is a vételár részét képezi. A fűtés gázkonvektorral…


    A festménykínálatból Spányik Kornél Vasárnap délután című olajfestményét és Nádler István Firenze című akvarelljét emeli ki a tájékoztató. Utóbbit, 1,2 millió forintos kikiáltási árral befektetők számára ajánlják.  
    A tájékoztató szerint a legnagyobb hazai és nemzetközi aukciósházak sorra vezették be az online árverés lehetőségét. A BÁV is a múlt évben váltott online árverésekre. Az aukciósház megbízásából készített felmérésből kiderül, hogy érdemes értékesíteni az online térben, mivel a magyarok kilencven százaléka bízik az online vásárlásban, és sokan arra is nyitottak, hogy ékszert, órát, festményt vagy bútort vegyenek az interneten.


    Tavaly a magyar háztartások háromnegyede rendelt valamit az interneten. Kicsit több mint 50 százalékuk leginkább csak kisebb értékű tárgyakat, 100 ezer forint feletti árucikket pedig a megkérdezettek 21 százaléka vásárolt. A nagyobb értékű cikkek online vásárlása leginkább a magasabb jövedelmű, diplomás és az 50-69 éves korcsoportra volt jellemző. A válaszadók 8 százaléka tervezi biztosan, hogy festményt, műtárgyat vagy ékszert fog vásárolni ebben az évben, körükben különösen nagyot erősödött a bizalom az online vásárlással szemben.

    A válaszadóknak, ha lehetőségük lenne szabadon elkölteni 500 ezer forintot, legszívesebben online, leginkább bútort, aztán ékszert és órát vásárolnának. A megkérdezettek 29 százaléka szívesen megnézné a kiválasztott tárgyat személyesen, mielőtt megrendeli, és nagyjából ugyanennyien csak ismert, szakértő cégtől vásárolnának.

További híreink

Érdekel minket az ön véleménye is

Comments are closed.