Egyre zöldül Dunakeszi-megkezdődtek a faültetések

DunakesziDecember 11-én, pénteken Tóth Eszter Dunakeszi főkertésze és csapata megkezdték a lakosság által igényelt facsemeték kiültetését.

290 db földlabdás fa érkezett a múlt hét végén, ez azonban csak az első szállítmány, hisz eddig összesen 169 lakos/társasház igényelt facsemetét, közel 600 db fát, és 570 db cserjét – árulta el megkeresésünkre Tóth Eszter.

Hirdetés

Rovarirtás Budapest Ágyi poloska

A szakember hozzátette, az igénylőket telefonon értesítik és előzetes egyeztetés után az általuk kijelölt helyen kezdik meg a fák kiültetését.Kiássuk az ültetőgödröt, talajt cserélünk, gyökeresedés segítünk, metszünk, karózunk, kötözünk, tányért képzünk, locsolunk!

Kérem segítsék a munkánkat azzal, hogy egy kicsi karóval kijelölik a helyet, ahová szeretnék a fát!- tette hozzá a főkertész, aki azt is elárulta, a fák ültetéséhez szükséges vizet és talajkeveréket is az önkormányzat biztosítja.A

fák nyugalomban vannak, lombfakadásig biztonsággal ültethetőek, akár enyhébb fagy esetén is. Még két kamionnyi fát várnak, az ültetések folyamatosan zajlanak.

Környezetvédelem