Átadták az Aranyalmát, Dunakeszi új óvodáját

Az elmúlt években a kormány családtámogatási programjainak köszönhetően egyre több fiatal család választotta Dunakeszit otthonául. A lakossági és családbarát intézkedéseknek köszönhetően Dunakeszi az agglomeráció egyik leginkább fejlődő kisvárosa, pozitív népesedési mutatóval.

A robbanásszerű népességnövekedés infrastrukturális fejlesztéseket kíván, melyre jó példákat mutat Dunakeszi. Dunakeszin kiemelt helyen kezeljük nevelési intézményeinket. Az elmúlt 10 évben az óvodai férőhelyek száma 28%-os növekedést mutat, összesen 344 bölcsődei és óvodai férőhely létesült a városban. Az Alagligeten 2019 szeptemberében megnyitott új bölcsőde közvetlen közelében, most elkészült az új óvoda is.

Hirdetés

Ózonos fertőtlenítés, takarítás Pest megyében is
Ózonos fertőtlenítés, takarítás Pest megyében is

Az új Aranyalma Óvodában szeptember 1-én 4 csoportban, 120 kisóvodás kezdheti meg az új nevelési évet. A városvezetés célja, hogy minden gyermek a legmegfelelőbb nevelési intézménybe járhasson. Az Aranyalma Óvoda fogadja az olyan sajátos nevelési igényű SNI gyermekeket (beszédfogyatékos, hallássérült, kismértékben látássérült, enyhén értelmi fogyatékos, enyhébb mozgáskorlátozottság esetén), akiknek óvodai nevelése a szakértői bizottság véleménye alapján normál óvodai közösségben integráltan javasolt.

A szeptember 1-i átadó ünnepségén Erdész Zoltán alpolgármester és Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kormányzati államtitkára is beszédet mondott.

Erdész Zoltán alpolgármester elmondta, hogy a 330 millió Ft állami beruházáshoz az önkormányzat jelentős összegű, nagyságrendileg 800 millió Ft önerőt biztosított, hogy a projekt megvalósulhasson.

Tuzson Bence kiemelte, a beruházások az összefogás eredményeként jöhettek létre. Ha egy önkormányzatban jó elképzelések vannak, a mellé a kormányzat is odaáll és ezekből az együttműködésekből sikeres projektek valósulhatnak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .