Megbánták bűneiket

A törökbálinti háztulajdonos megelégelte a betöréseket, a harmadik után, 2020 márciusában feljelentést tett a rendőrségen.

Egy hónappal később futás közben gurult vele szembe régen látott kerékpárja, nyergében egy ismeretlen fiúval. Megállítva és kérdőre vonva a fiú bevallotta, osztálytársával törtek be és vitték el a bicajt. A sértett telefonhívására rendőrök érkeztek a helyszínre. A 14 éves fiút, valamint a nem sokkal később megtalált 16 éves társát előállították és elszámoltatták.

Kihallgatásukon beismerték, először kora tavasszal „spontán” mentek a házhoz, a rácsot felváltva átfűrészelték, a házba bejutva magukhoz vettek egy 30 darabos Matchbox készletet, a falhoz támasztott kerékpárt pedig eltolták. Két további látogatásukkor horgászbotot, zsebkést, hamutartót és 2 karórát loptak. Minden cuccot megtartottak maguknak, egyikük azért vette magához a kést, mert megtetszett, a horgászbottal pedig pecázni akart megtanulni. Az ellopott tárgyakat hiánytalanul visszaadták a tulajdonosnak.

A két fiatal ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást az Érdi Rendőrkapitányság befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.