Élelmiszerboltot rabolt ki Üllőn

Rablás Üllő


A Monori Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki május 2-án fegyverrel rabolt ki egy üllői élelmiszerdiszkontot zárás után.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. május 2-án, a 21 órás zárás után, kb. 22 órakor érkezett a bolthoz, ahol a dolgozók még a zárással kapcsolatos teendőket végezték. A napszemüveget, maszkot és kesztyűt viselő elkövető becsöngetett, majd miután az egyik alkalmazott kinyitotta az ajtót a fejéhez nyomott egy maroklőfegyvernek látszó tárgyat és a bevételt követelte.

Ezután beterelte az alkalmazottakat az üzlet irodahelyiségébe és ott a fenyegetése hatására átadtak neki több millió forintnyi bevételt. Ezt követően elvette a dolgozók telefonját, hogy több ideje legyen a menekülésre és a helyszínt elhagyta.


police.hu

A Pest megyei rendőrök forró nyomon eredtek a tettes nyomába, minden rendelkezésükre álló lehetőséggel gyarapították az információkat. Néhány nap elegendő volt, hogy eredményt érjenek el. Először a rablásról előzetesen tudó és a támadót felismerő G. Norbert csuklóján kattant bilincs. A 34 éves gyáli férfi az üzlet alkalmazottja, ő nyújtotta át a bevételt a fegyveresnek, aki az öccse. Az alkalmi munkákból élő, 28 éves G. Dávidot 2020. május 6-án már célirányosan keresték, budapesti otthonában kutatást tartottak. A hírre, hogy a rendőrök a nyomában vannak feladta magát. Az elkövető budapesti tartózkodási helyén kialakított rejtekhelyen 2020. május 7-én lefoglalták az elrabolt pénz mintegy kétharmadát. Az ügyben a férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Monori Járási Ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére eljárási jelenlétének biztosítása valamint a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének elkerülése érdekében.