Aki a virágot szereti …

Egy érdi kertészet tulajdonosának 2020. április 15-én reggeli nyitáskor tűnt fel, hogy néhány növénye eltűnt.

A boltban felszerelt kamera felvételei szerint előző este két férfi állt meg autóval a kapu előtt, átmásztak a kerítésen, több fát és kerti tuját kivittek, a kocsiba pakolták és a zsákmányukkal elhajtottak a helyszínről.

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, felkutatták, elfogták, majd előállították R. Krisztiánt és N. Zsoltot, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A gyanúsítottak azzal indokolták tettüket, hogy munkahelyüket a közelmúltban elvesztették, ezért kellett a növények majdani eladásából származó pénz napi megélhetésükre. Vallomásukban részletesen beszámoltak korábbi lopásaikról, más kertészetekből is vittek el örökzöldeket, díszfákat, valamint virágokat. A főváros, Budaörs, Bicske, Vál és Gárdony környékén elkövetett bűncselekményekkel több mint egymillió forint kárt okoztak.

A nyomozók az ellopott dísznövények egy részét lefoglalták és a tulajdonosoknak visszaadták.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 38, illetve a 48 éves férfivel szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.