Dunakeszi Diák Akadémia

2020. március 4-én a Dunakeszi Programiroda hagyományteremtő céllal indította útjára a Diák Akadémia első kurzusát, ami május 9-ig fog tartani és a Dunakeszi Önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyenes.

A gyors információk és fejlődés következtében nincsenek könnyű helyzetben a mai fiatalok. Szüleikhez képest egy jóval felgyorsultabb világban kell megtalálniuk önmagukat és céljaikat. A diákoknak most több lehetőségük van, mint valaha, mégis döbbenetesen kevés útmutatást és kapaszkodót kapnak ahhoz, hogy merre érdemes elindulniuk, hogy készülhetnek fel a jelen, és a jövő kihívásaira.

Dunakeszi hisz abban, hogy a jövő építésében kiemelkedő szerepe van az ifjú generációnak. A város célja, hogy helyben felkarolja a tehetségeket, tapasztalathoz juttassa őket a munka világában, segítséget kapjanak a pályaválasztásban mentális és szakmai szempontból egyaránt. A Dunakeszi Diák Akadémia célja egy nyitott szemléletmód átadása, melynek köszönhetően, a készségek fejlesztésével olyan lépcsőfokok épülhetnek a diákok számára, ami rengeteg új lehetőséget nyit meg előttük.

„Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.” – hangsúlyozta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinet államtitkára Dunakeszin, a 2020. január 31-én országos sajtótájékoztatón, ahol bejelentették a Dunakeszi Diák Akadémia elindulását.

A képzésben részt vevő fiatalok a tanulás teljesen más formáival ismerkedhetnek meg, mint amihez az iskolában szoktak. Változatos témák és szakmák mentén, közösen együtt gondolkozva, kérdezve tanulhatnak. Az Akadémia vendégelőadói olyan közismert szakemberek lesznek, akik a saját szakterületükön kiváló eredményeket értek el.

„Széleskörű látásmódot, vitakultúrát kínálunk, hogy a fiatalok meg tudjanak felelni a gyorsan változó világ kihívásainak és könnyen megtalálják azt a hivatást, amit szívvel-lélekkel tudnak majd végezni. Várakozásaink szerint az Akadémia diákjai közül többen akár munkalehetőséget is kaphatnak a városi intézményekben, hiszen feladat van bőven – tette hozzá Dióssi Csaba.

A városvezetés számára fontos a fiatalok véleménye, valamint a rájuk jellemző másfajta látásmód és világszemlélet. Velük együtt, közösen gondolkodva készítik elő az őket érintő fejlesztéseket. Dunakeszi nagyon jó adottságokkal rendelkező város, a jövő építésében pedig egyedülálló, hogy a városvezetés kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra.