Országos Bringapark Program indul

Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság 2020-ban elindítja az Aktív Magyarország Program keretein belül az Országos Bringapark Programot és folytatja Országos Futópálya-építési Programot.

bringaprogram

A Programok céljai, hogy a magyarországi városokban olyan, a szabadidő kulturált eltöltésére, valamint igény esetén versenysportra is használható sportpályák kialakítása, amelyek a futás és a kerékpározás infrastrukturális igényeit képesek biztosítani arra alkalmas, biztonságos környezetben.

A Programokra 2020-ban összesen bruttó 400-400 millió forint áll rendelkezésre, amelynek finanszírozója a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Helyszínenként az összköltség legfeljebb 50%-át finanszírozza a támogató, amelynek összege nem haladhatja meg:

• bringaparknál a bruttó 40 millió forintot,
• futópályánál a bruttó 45 millió forintot, annak a figyelembevételével, hogy négyzetméterenként legfeljebb bruttó 41.000,- forint támogatás igényelhető.

A Programra legkésőbb 2020. április 24. napjáig lehet jelentkezni. 

A benyújtott igények szakmai, műszaki és pénzügyi szempontból történő vizsgálatát követően a helyszínekre vonatkozó végső döntést az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Szövetségek javaslatai alapján hozza meg. Nem képezi az önerő részét a telek/terület értéke, amelyre a sportpálya épül.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok és információk:

Országos Futópálya-építési Program
Koordináló szervezet: Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége
E-mail: info@szeosz.hu

Országos Bringapark Program
Koordináló szervezet: Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség
E-mail: info@maketusz.hu

www.pestmegye.hu

  Eloltották a lángokat