Befejeződött a Széchenyi István út felújítása Taksonyban

A munkálatokra 147,16 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pest megyei kompenzációs alapból.

Taksony Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című kiírásra. Az elnyert 147,16 millió forintos támogatást az önkormányzat 22,13 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 169 millió forintból valósult meg Taksony útjának rekonstrukciója.

taksony szechenyi ut
A megújult útszakasz

A projekt keretében 899 m szilárd burkolatú önkormányzati belterületi út felújítása és korszerűsítése történt meg. Az útfelújításhoz kapcsolódóan megvalósítani kívánt egyéb tevékenységek: csapadékvíz elvezetés fejlesztése, kerékpártámaszok elhelyezése, közlekedési táblák cseréje/számának bővítése, zöldterület növelése, fák ültetése, közlekedésbiztonsági fejlesztések megvalósítására került sor.

Az út felújítása mellett úgynevezett forgalombiztonsági elemeket is elhelyeztek a területen. A beruházás tartalmaz ezen kívül közeledésbiztonsági elemeket, illetve a fenntartható közeledésmódokat is kiemelten figyelembe vették.

A fejlesztés keretében útszegély építés, forgalomtechnikai berendezések telepítése, kerékpártámaszok létesítése, valamint növénytelepítés és 10 db díszfa telepítése járul hozzá az útszakaszok és ez által az egész település összképének, közlekedésbiztonságának és környezeti fenntarthatóságának fejlesztéséhez.

taksony szechenyi ut szalag
Pánczél Károly országgyűlési képviselő, Kreisz László polgármester, Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke adták át az utat

PROJEKT CÍME: Széchenyi István út fejlesztése Taksony településen
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2335 Taksony, Széchenyi István út

A projekt kezdésének dátuma: 2019.05. 31.
A projekt befejezésének dátuma: 2019.12.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 147,16 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

  Angolozz.hu