Gödöllőnek is jutott


Huszonöt közösségi televízió és rádió rezsiköltségéhez járul hozzá 166 millió forint támogatással a médiatanács, köztük a gödöllői Régió Plusz Televízióhoz is – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A médiatanács e heti ülésén a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat első fordulójában hirdetett nyerteseket. A televíziók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a Szentgál Televízió, a TV Budakalász, a szegedi TiszapART Televízió, az esztergomi Körzeti Televízió, a komlói Baranya Televízió, a TV Szentendre, a Soltvadkerti TV, a Szentes TV, a Füred Televízió, a Komló és Térsége Televízió, a Sárrét TV, a derecskei Kék Kálló Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió, az újhartyáni Magtv, a Ladány Televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a Városi TV Mohács, a tahitótfalui Danubia Televízió, a Kistelek Városi Televízió, valamint a fővárosi Apostol TV és a Hegyvidék Televízió. A rádiók közül sikeresen pályázott a budapesti Manna FM, az Első Pesti Egyetemi Rádió, a Győr Plusz Rádió és a debreceni FM90 Campus Rádió.
A grémium rádiós pályázatokról is döntött: elfogadta a körzeti Nyíregyháza 102,6 MHz frekvencia közösségi pályázati felhívásának tervezetét, amely február 14-től lesz olvasható az NMHH honlapján. A testület véglegesítette és honlapján hétfőn teszi közzé a Debrecen 106,0 MHz körzeti frekvencia pályázati felhívását közösségi jellegű használatra. Az ajánlatokat március 30-án lehet majd benyújtani. A médiatanács a Miskolc 103,8 MHz közösségi jellegű, körzeti frekvencia eljárásában az alaki vizsgálat után pályázati nyilvántartásba vette az egyedül jelentkező Karc FM Média Kft.-t.
Módosította a médiatanács a Siklós 88,6 MHz és a Szigetvár 98,9 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek pályázati felhívásait. Ennek megfelelően a pályázati ajánlatok beadási napjai is módosultak, előbbinél március 16-ra, utóbbi esetében pedig március 23-ra. A módosított pályázati felhívásokat pénteken teszi közzé a testület.
A tanács tudatta, hogy a szolgáltató kérelmére hozzájárult ahhoz, hogy a Mária Rádió Frekvencia Kft. a Keszthely 93,4 MHz frekvencián február 27-e helyett legkésőbb május 27-én kezdje meg közösségi adását Mária Rádió Helikon néven az FM 4 Rádió Kft.-vel hálózatba kapcsolódva.