Emberöléssel gyanúsítanak egy monori férfit

Bosszantásként gyújtott tüzet ismerősei lakókocsija közelében az a 28 éves monori férfi, akit emberölés bűntettével, valamint emberölés bűntett kísérletével gyanúsítottak meg a Pest megyei nyomozók.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint 2020. január 8-án kora délután leégett egy monori ház udvarán álló lakókocsi, amelyben a tűz keletkezésekor egy 48 éves férfi és élettársa tartózkodott. A nő, aki sérült párja segélykiáltására riadt fel álmából ki tudta húzni őt a lángok közül, a mentők kórházba vitték, de az orvosi ellátás ellenére másnap belehalt égési sérüléseibe.

A tűz keletkezésének körülményeit tisztázandó tűzvizsgálat azt állapította meg, hogy a lángok a lakókocsi közelében csaptak fel, majd terjedtek át a járműre. A tűzfészek nagy valószínűséggel egy egymásra halmozott szemetes zsákkupac volt, amit meggyújtottak, a tűz pedig pillanatok alatt átterjedt a lakókocsi ablakának függönyére, majd tovább a benn tartózkodó férfire.

A beszerzett információk alapján a nyomozók egyre inkább egy 28 éves helyi férfire összpontosítottak, aki időnként összejárt az elhunyttal és annak élettársával. Többször ittak már együtt, ahogyan a tragédia napján is. Délelőtt kezdték a pálinkázást és a borozást, majd 1-2 óra elteltével K. János elment, a pár pedig lefeküdt aludni. K. János ekkor döntött úgy, mivel a nő csúnyán beszélt vele, megleckézteti őt. Bosszantásukhoz a lakókocsi melletti zsákokat öngyújtóval meggyújtotta, majd állt és nézte az egyre terjedő tüzet. Mire feleszmélt, a lángok fékezhetetlenül átterjedtek a lakókocsira, próbálta ugyan eloltani, de nem járt sikerrel.

Miután elegendő adat és bizonyíték állt rendelkezésre, a rendőrök emberölés bűntettével, valamint emberölés bűntett kísérletével gyanúsították meg. K. János elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Vele szemben őrizetbe vétele mellett folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.