Probléma a parkolásokkal Dunakeszin

Számos panasz érkezett az elmúlt hónapokban Dunakeszi Város Önkormányzatához a közintézmények parkolóinak rendszerével kapcsolatban, ugyanis páran rendszeresen P+R parkolóként használják például a Szakorvosi Rendelőintézet, vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfél-parkolóit, elfoglalva a helyet az oda érkezők elől.

Dunakeszi Város Önkormányzata folyamatosan igyekszik kielégíteni a lakosság parkolási igényeit. A vasútállomások közelében épített P+R parkolókkal a Dunakeszi–Vác és Dunakeszi-Budapest között ingázó lakók életét könnyítette meg, hiszen személygépjárműveiket, motorjaikat, kerékpárjaikat könnyedén le tudják parkolni; a városi intézmények közelében épülő és bővülő parkolókkal pedig az oda érkezőket igyekszik kiszolgálni.

Azonban sajnálatos módon a Szakorvosi Rendelőintézet, valamint a Polgármesteri Hivatal ügyfél- parkolója esetében is az a gyakorlat alakult ki, hogy azt nemcsak a szakrendelésekre, illetve az ügyfélszolgálatra érkezők használják, hanem nagyon gyakori az egész napos, folyamatos parkolás is, ami viszont az adott intézménybe érkezők parkolását nehezíti meg.

A jelenség megszüntetésének érdekében a Képviselő-testület következő ülésén egy új, szigorúbb parkolási rendszer életbe léptetéséről fognak szavazni képviselőink, mely szerint az intézményi parkolókban korlátozni fogják a gépjárművek parkolási idejét. Amennyiben a rendelet jóváhagyásra kerül, munkaidőben maximum három órán keresztül veheti majd igénybe a parkolót egy adott gépjármű, a parkolás kezdetének idejét pedig a jármű vezetője lesz köteles feltüntetni a szélvédőn. Ha életbe lép, az új parkolási rendszert a Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelete fogja ellenőrizni, és az egy hónapos türelmi – bevezetési idő lejárta után az ő felelősségük lesz a három órás határidő esetleges túllépésének szankcionálása is.

Bízunk benne, hogy a rendelet elfogadása esetén rendezettebbé válik a rendelet hatálya alá tartozó területeken a parkolás, és mindenki a rendeltetésének megfelelően fogja igénybe venni az intézményei parkolókat.